Om oss

Les mer om hvem vi er og hvorfor vi har startet medprax

Hvem er Medprax?

Vi, Heidi og Trygve Steinnes, jobber som henholdsvis tannlege og fastlege. Begge studerte ved Universitetet i Bergen. Heidi har jobbet som tannlege siden hun var ferdigutdannet i 2006. Trygve fullførte medisinstudiene i 2007 og etter endt turnustjeneste ble det 2 år ved medisinsk avdeling på Flekkefjord sykehus før han ble fastlege i 2011. Ila disse årene, har vi blitt veldig nysgjerrig på medisinsk utstyr rundt omkring i verden. Vi har bestilt mye medisinsk utstyr fra andre land enn Norge, brukt dette i vår praksis, noe som har gitt oss inspirasjon til å starte opp denne nettbutikken.

 

Hvor finner man medisinske produkter?

 
Medsinsk utstyr produseres i veldig mange land rundt omkring i verden. Produsenter stiller ut sine produkter på medisinske messer. På disse messene er det tusenvis av utstillere og det hele er delt opp i alle slags kategorier man kan tenke seg. Her er alt fra velkjente og store produsenter, til nyopprettede og små firma som prøver å få sitt produkt inn på markedet.

Dette året hadde vi bestemt oss for å reise på vår første messe, for å få se produkter og for å se hvordan denne bransjen fungerer. Vi reiste på Medica 2017 i Düsseldorf. Dette regnes som den største medisinske messen i verden, med over 5000 utstillere. Veldig spennende og spesielt interessant for oss som helsepersonell å være der. 

På forhånd hadde vi satt opp en liten ønskeliste over noen produkter vi spesielt ville se på, og som vi tenkte kunne være aktuelle for vår nettbutikk. Vi rakk kun å se på en brøkdel av messen – vi skulle vært der mye lenger! Mye spennende utstyr, både nytenkende og mer tradisjonelt fra andre leverandører enn de vi kjenner til i Norge.

Det var jo dessverre en del flere produkter vi kunne tenke oss å se på, men vi rakk ikke mer. Dette er produkter vi vil sette på ønskelisten til neste messe!

 

Hva slags krav stilles det til medisinske produkter?

I Norge stilles det krav til medisinske produkter og disse kravene har selvfølgelig våre produkter også.

Det er viktig at vi som skal kjøpe medisinsk utstyr er skeptiske, spesielt med tanke på nøyaktighet, pålitelighet, kvalitet, godkjenning osv. Men en liten historie under viser også at vi må være åpne for at det finnes mange seriøse og flinke produsenter som ennå ikke er på det norske markedet:

Vi hadde sett oss ut et produkt fra en asiatisk produsent, som allerede selger godt i blant annet Tyskland og Frankrike. Vi gikk til deres stand og snakket med en av selgerne. Vi ble litt overrasket da vi så et anerkjent vestlig firma (som blant annet selger mye her i Norden) «klistre» sin logo på deres produkter, for så å selge dem under eget navn. Vi spurte selgeren om det vi var vitne til faktisk var tilfelle. Dette var visstnok vanlig. Han navngav andre stands vi kunne gå på for å se deres produkter med andre sin logo på. 

Moralen er kanskje at vi bør være kritiske, men samtidig åpne for «nye» merker!

Produktene vi selger, er produkter som vi selv kunne tenke oss å ha på kontoret. Og de aller fleste har vi kjøpt til egen praksis, slik at vi blir godt kjent med produktene og kan være trygge på at vi kan anbefale dem videre.

 

Hvorfor ønsker vi å selge medisinsk utstyr?

Dette er et spørsmål vi har fått veldig mange ganger. Vi ønsker å starte en nettbutikk med import av gode produkter som vi kan bruke i vår praksis og som kan være til glede for gode kolleger og annet helsepersonell. Vi ønsker å selge gode produkter til normale priser!

Det har allerede kommet inn ønsker om andre produkter og dette skal vi selvfølgelig forsøke å få inn i vårt sortiment i nærmeste fremtid.

Det er svært ønskelig at dere sender oss epost med ønske om produkter! post@medprax.no

Våre produkter vil være i kategorien inventar, instrument, diagnostisk utstyr, labutstyr og engangsartikler.